Juist prikken is belangrijk!

 

Het gebruik van meters (cholesterol of glucose) valt of staat bij het juist prikken waardoor er gemeten kan worden met de juiste hoeveelheid bloed.

Dat is bij het gebruik van de Qucare meter dan ook niet anders. De prikpen welke is meegeleverd bij deze meter is instelbaar op verschillende prikdieptes.

Aangezien de meter ook wordt verkocht in landen in Azië is het instellen van de prikdiepte van groot belang. Aziatische gebruikers hebben over het algemeen een wat dunnere huid waardoor het prikken eenvoudiger gaat. De prikpen instellen op diepte 2,3 volstaat dan meestal. In het westen echter is de gemiddelde huiddikte dusdanig, dat het altijd valt aan te raden om de prikpen op diepte 6,7 in te stellen. Daarnaast is het van groot belang om op de juiste plek te prikken (zijkant top van de vinger, vlezige gedeelte) en om de vinger voor het prikken krachtig te masseren. Zet de pen dan op diepte 6 of 7, plaats een lancet, span de pen en zet de pen stevig tegen dit gedeelte van de vinger alvorens te prikken.

Aangezien de huiddikte een grote rol speelt, zijn wij in overleg met de fabrikant om ook wat dikkere naaldjes te gaan leveren. Op dit moment kennen de naaldjes een dikte van 28G (Gauge) maar in de toekomst zullen dat 23G naaldjes gaan worden. Hiermee wordt er makkelijker voorkomen dat de meter 1 of meerdere resultaten niet kan tonen (de meter toont dan LO aan).

Krijgt u bijvoorbeeld wel een meting bij het totaal cholesterol en het HDL maar niet bij het TG (triglyceriden) en LDL? Dan ligt dit aan het feit dat het TG niet gemeten kon worden (LO) en daarmee kan de meter dan ook het LDL niet berekenen. Een mogelijkheid die u dan heeft is om de 1e druppel niet in de bovenste opening aan te brengen (TC) maar in de middelste (TG). Vaak zult u dan zien dat het TG wel goed gemeten kan worden.

Wij raden u aan om deze website regelmatig te bezoeken, evenals de productpagina op onze webwinkel (https://www.testjezelf.nu/cholesterolmeter-3-in-1). De nieuwe (en dikkere) los aan te schaffen lancetten zullen daar dan worden aangekondigd, evenals de losse verpakkingen van de capillairen.