Meet nu voor het eerst alle cholesterolwaardes (Totaal, HDL, LDL, Triglyceriden en de ratio) gewoon thuis.


Nu: nieuwe en sterk verbeterde 3-in-1 Cholesterolmeter verkrijgbaar.

Voor het meten van alle cholesterolwaardes kunt u vanaf nu deze unieke Cholesterolmeter gebruiken.

Deze meter is geschikt voor particulier en professioneel gebruik.

Bestel nu het speciale introductie pakket (inclusief prikpen, 10 lancetten en 10 x 3 in 1 test strips)


 

Zelf meten eerder weten

 

  • 650.000 Nederlanders hebben een te hoog cholesterol

  • Zeer velen zijn hiervan niet op de hoogte

  • Te hoog cholesterol leidt vaak tot hart- en vaatziekten

  • Tijdig meten kan complicaties helpen voorkomen

Meer dan 250.000 Nederlanders weten niet dat ze een te hoog cholesterol hebben.
Een tijdige diagnose kan echter ernstige gevolgen helpen voorkomen.

Cholesterol is een vetachtige substantie nodig in het lichaam om bijvoorbeeld vitamine D en gal aan te maken. De stof is onmisbaar en wordt voor het grootste gedeelte in de lever aangemaakt.

Teveel cholesterol is echter schadelijk voor de gezondheid. Een te hoog (Totaal) cholesterol gehalte in combinatie met een te laag HDL (“goede” cholesterol) kan hart en vaatziekten veroorzaken. Naast HDL, waarvan wordt uitgegaan dat dit een beschermende werking heeft, speelt het “slechte” LDL cholesterol een voorname rol bij de opeenhoping van vetten in de aderen. Het gevolg is een verhoogd risico op hartfalen en aderverkalking.

Cholesterolmeter 3 in 1 - Meet Totaal cholesterol - HDL - TRIG en bepaalt ook het LDL en de CHOLESTEROLRATIO
Met de introductie van deze unieke cholesterolmeter, is het voor het eerst mogelijk om niet alleen het Totaal Cholesterol te meten, maar ook het HDL en Trigclyceriden. Daarna wordt ook het LDL bepaald. Alle bepalingen kunnen in één keer worden verricht door gebruik te maken van de meegeleverde unieke cholesterol 3 in 1 teststrips.

Aangezien altijd gebruik wordt gemaakt van de Friedewald formule* voor het cholesterol:

LDL-cholesterol = totaal cholesterol – HDL-cholesterol – (Triglyceriden*0,45) kan het LDL eenvoudig worden berekend door de meter.

Bereken zelf eenvoudig de ratio: Cholesterol ratio = Totaal cholesterol / HDL cholesterol

Alle waardes worden na gebruik van de 3 in 1 strip getoond en opgeslagen in het geheugen van de meter.

Te hoog Cholesterol?
Een te hoog cholesterol kan mede erfelijk zijn bepaald. Men spreekt dan van familiale hypercholesterolemie. Daarnaast kunnen leefgewoonten als (te) vet eten, drinken en roken het cholesterolgehalte negatief beïnvloeden. In de westerse maatschappij komt een te hoog cholesterol veel voor. Veel mensen zijn zich hier echter niet van bewust aangezien een te hoog cholesterol niet direct op korte termijn tot klachten hoeft te leiden. Op de lange termijn echter zijn de gevolgen ernstig te noemen.

Is mijn cholesterol te hoog?

Dat kunt u nu eenvoudig zelf meten. Het is wel belangrijk te beseffen dat uw cholesterol sterk kan fluctueren. Dat kan wel oplopen tot 10-15%. Dit staat los van of u zelf uw cholesterol meet of dat dit wordt gedaan in een laboratorium. Binnen enkele weken kunt u dus bijvoorbeeld meten of te horen krijgen dat uw totaal cholesterol 6.5, 5,8 of 7,2 is. Daarom is het essentieel dat u vaker meet en dan een gemiddelde neemt. Voor de uitgebreide uitleg hierover kunt u terecht op de website van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Dit verklaart ook het verschil dat u soms zult aantreffen wanneer u zelf het cholesterol meet en dit vergelijkt met een lab meting op een ander tijdstip.

Mijn cholesterol (LDL) is te hoog en mijn HDL te laag, wat nu?
Indien u een te hoog cholesterol meet, in combinatie met een te laag HDL, dan dient u direct contact op te nemen met uw huisarts. Bespreek de uitslag en overleg met hem of haar de vervolgstappen.

 

Actiepakket Cholesterolmeter 3 in 1:

1.       Cholesterolmeter (instelbaar op mmol/l of mg/dl)

2.       Uitgebreide bijsluiters in het Nederlands

3.       Etui

4.       USB kabel (ook om oplaadbare accu in meter op te laden)

5.       10 teststrips (3 in 1)  inclusief bloedopname buisjes (exacte meting gegarandeerd)

6.       10 lancetten en op diepte instelbare prik pen

7.       1 controle strip om de juistheid van de meter te kunnen controleren

8.       Code chip NIET nodig (autocodering!)


Verkrijgbaarheid?

Let op: vanaf eind mei 2018 is de vernieuwde 3in1 Cholesterol meter beschikbaar. De oude strips zijn dan niet meer bruikbaar. Deze nieuwe meter (sterk verbeterde metingen, nog nauwkeuriger en veel minder bloed nodig waardoor de bekende E5 foutmeldingen tot het verleden behoren) gebruikt nieuwe en aangepaste strips. Heeft u nog een oude 3in1 meter? Neem dan contact met ons op. Wij willen u dan graag een aanbieding doen om ook over te stappen op de nieuwere meter. Zelfs als u deze oude meter ergens anders heeft aangeschaft.

Particulier en niet tevreden over uw (oude) cholesterolmeter? Neem dan snel hier een kijkje.

Apothekers en drogisten kunnen de meter aanraden bij klanten welke aangeven last te hebben van een te hoog cholesterol of vragen om cholesterol verlagende preparaten (plantensterolen bijvoorbeeld). De klant wordt op deze manier ook de kans geboden te testen of de preparaten voldoende effectief zijn.

Drogisten en apothekers kunnen de testen bestellen via de bekende medische groothandels.

De meter is geschikt voor consumenten gebruik (meten in bloed uit vingertop) maar ook voor professioneel gebruik (heparine of EDTA bloed, serum of plasma).

De meter is verkrijgbaar via de medische groothandel:

Unipharma

Groothandels kunnen contact opnemen met de exclusieve distributeur voor de Benelux:

Testjezelf.nu BV
Zutphen
tel: 0575-574166
http://www.testjezef.nu

Nb: deze meter maakt onderdeel uit van een scala aan zelfzorg producten, waaronder:
gluten-check (coeliakie test), glucose-check (diabetes test), allergie-check (allergie zelftest op specifieke allergenen), meno-check (pre- en meno-pauze test), drugs-check (drugsgebruik testen in speeksel en urine), nicotine-check (controleer of er wordt gerookt), MultiCheck™ (Glucose & Cholesterol Meter),  vruchtbaarheids-check (nieuwe mannelijke vruchtbaarheidstest - enige en unieke test met duidelijke Ja/Nee uitslag), Candida-Check (Vaginale Candida Schimmelinfectie Zelftest), Maag-check® (test thuis op maagzweer bacterie),  Tobénobé - Eerste echt betaalbare (en vroege) digitale zwangerschapstest, Totaal-Check, Blaas-Check en Dieet-Check - Unieke thuistests in urine

Iedere thuistest is ook direct verkrijgbaar in onze webwinkel.

* De Friedewald formule voor het berekende LDL wordt vrijwel altijd toegepast (ook bij standaard cholesterol bepalingen in een lab). Aan te raden is echter wel om de meting nuchter te verrichten. bij een triglyceriden gehalte boven de 4.5 mmol/l dient het LDL niet te worden berekend maar gemeten. Informeer bij uw arts indien uw triglyceriden gehalte hoger blijkt te zijn dan 4.5 mmol/l.